Onze gemeente heeft een grote groep kinderen en jongeren. Voor elke leeftijdsgroep is er wel iets te beleven.

gKJ

Crèche en Peuterclub

Kinderen: De Schatjes (de kleine klas)  De Mickey’s (de midden klas)     

Rock Solid

Tieners

Jongeren

 

Crèche en Peuterclub:

Voor de kleine kinderen van ongeveer 0-3,5 jaar is er een crèche tijdens de zondagmorgenbijeenkomst.

Ook uw kinderen zijn daar van harte welkom.

 

Kinderen:

kindDe Schatjes

Voor alle kinderen die net starten op de basisschool (groep 1 en 2). In deze klas werken we met de werkmap van Promiseland voor de onderbouw. Aan de hand van thema’s komen alle bekende verhalen uit de Bijbel in een paar jaar tijd aan bod.

De kinderen zijn nog erg visueel ingesteld, dus wordt er gebruik gemaakt van beeldmateriaal.

Er wordt gebeden, gezongen en er wordt een werkje of een kleurplaat gemaakt. En soms wordt er een spel gedaan. Natuurlijk is er ook ruimte voor een gesprekje met de kinderen.

Dit alles vind plaats in het achterste deel van de kleine zaal.

 

kinderen
De Mickey’s

De kinderen van groep 3, 4 en 5 komen bij de Mickey’s.

Ook hier werken we met de nieuwe werkmap van Promiseland maar dan voor de middenbouw. We starten in het Nieuwe testament. Halverwege het jaar gaan we verder aan de hand van het thema “de Bijbel is…” en “God is…”

Natuurlijk gaan we ook in deze groep met de kinderen bidden, ze worden aangemoedigd om hardop te bidden en onderwerpen aan te dragen. We zingen en maken soms een werkje. We doen spelletjes, een quiz of kijken een (Bijbelse) video. De kinderen worden uitgedaagd om mee te praten over het onderwerp van de les. De Mickey’s zitten in het voorste deel van de kleine zaal.

 

« top 

ROCK SOLID:

Voor groep 6, 7 en 8  is er 3x per maand, tijdens het tweede deel van de zondagse dienst, RockSolid club. Hier leren de kinderen de basis van hun christelijke geloof begrijpen en leren ze wat het in de praktijk betekent om Christus te volgen, op hun leeftijd, in de wereld van vandaag.

« top

Tieners:

Voor tieners van 12-15 jaar is er tweewekelijks op zondagavond een tienergroep. Hier worden thema's behandeld die speciaal te maken hebben met de tieners en hun geloofsleven. Onderwerpen uit de bijbel zijn vaak de aanleiding voor een gesprek maar er zijn ook andere middelen om in gesprek te komen bijv. door spel of film. Naast de tienerclub avonden worden er ook een aantal leuke activiteiten ondernomen zoals bijv. het jaarlijkse afsluitingskamp. 

 « top

Jongeren:

Voor alle jongeren van 16 t/m 20 jaar is er eenmaal per drie weken Jongmoeting. Aan de hand van de Bijbel gaan we op zoek naar God. Meestal is er een inleiding, soms door een gastspreker. Ook is er ruimte voor zingen, discussie en getuigenissen. Natuurlijk is er ruimte genoeg voor een start met een gezellige bak koffie en wat drinken na afloop.

« top